Få ny kunnskap om kvinnehistorien gjennom Evas Epler
Evas Epler
Evas Epler er et kurs i kvinnehistorie der vi går langt tilbake i historien og ser den i et nytt lys gjennom arkeologi, religion, myter og eventyr.
Det er på tide å avsløre løgnene. KvinneAkademiet tilbyr nå nettkurset ”Evas Epler”. Få ny kunnskap om kvinnehistorien. Bli med på en reise langt, langt tilbake i tid. Vær med og finn kunnskapen som blir skjult for oss. La oss bli sterke, støtte hverandre og forandre verden.
(Kun for kvinner)
Dette vil du få:
I hver eplekurv finnes det 3 Epler. Hvert Eple har sitt tema – med mye bonusmateriale.
Eplekurv 1
Eple 1 - Den gjemte og glemte kvinnehistorien
Vi tar deg med på en reise gjennom kvinnehistorien og starter i prehistorisk tid. Det er på tide å se mer grundig på hva kvinnenes rolle var og hva gudinnene egentlig representerte. Gjennom arkeologen Marija Gimbutas får vi ny kunnskap om kvinnens rolle og gudinners betydning. Nytolkning av arkeologiske funn og symboler viser oss at gudinnen en gang ble sett som den store transformator, rår over skjebnen og livets alle faser. Gudinnen var i alle sine manifestasjoner et symbol for helheten.
Eple 2 - Gudinneminner i stein og språk
Vi undersøker menneskers bruk av huler og hvilken betydning de har hatt. Vi følger sporene etter den store gudinnen tilbake til istiden. Gjennom ekteparet Liljenroths forskning finner vi spor i stein og språk som kan tyde på at HEL en gang var den store gudinnen i Norden. Og sporene kan vi finne i både ord og eventyr. Hva med ord som Hellig, Helhet og Helse? Og sporene hennes går videre – til det tyske eventyret om mor Holle, – og kan hennes betydning kanskje ha vandret videre til Helvetia og Hellas?
Eple 3 - Gamle myter i et kvinneperspektiv
Vi reiser videre ut i verden og finner gudinner som er selvstendige, kraftfulle og mektige og styrer uten en mannlig gud. I flere kulturer er hun knyttet både til sol og måne, til himmel og jord. Hadde gudinnene større betydning enn vi hittil har blitt fortalt? Forskning viser at kvinner ble æret i en periode på flere tusen år. Bli med til gudinnetemplene på Malta, til det gamle Egypt og det mytiske Sumer. Hør om Inannas reise til underverdenen. Møt Isis, Astarte, Anat, Ashera og Shekina. Hva snakket Lilith og Eva om? Og hva lette jenta som gikk til jordas hjerte etter?
Eplekurv 2
Eple 4 - Norrøn mytologi i et kvinneperspektiv
Nå har vi fått det rette blikket og vet hva vi skal se etter. Norrøn mytologi har ofte stor fokus på gudene og deres kamper. Men hva med gudinnene, var de bare til pynt? Bli kjent med Skade, Frøya og Frigg. Og hvem var egentlig jotnene? På tide å finne ut hvem gygrene var (de kvinnelige jotnene)
Eple 5 - Keltisk mytologi og det nifoldige søsterskap
Vi drar til de engelske øyer, Irland og Skottland. Her opplever vi myter og vi blir kjent med kvinnene. Ridderne av det runde bord kjenner vi, men hva vet vi om Dindraine, Nimüe og Morgana? En magisk verden venter.
Eple 6 - Årshjulet
Hvordan feire gudinnens årstider? Vi henter fram igjen alle de gamle ildfestene, alveblotene, de åtte gamle feiringene av årets og naturens skiftninger. Hvorfor forsvant de? Hvilke rester kan vi finne og ta tilbake? Å følge naturens rytmer er å følge naturens og kroppens språk. Vi gir forslag til fine feiringer.
Eplekurv 3
Eple 7 - Gresk mytologi i et kvinneperspektiv
Vi elsker Hellas, vi reiser dit på ferier, men hva har vi fått vite om gresk mytologi? Igjen har det vært heltene, gudene og deres rov og herjinger som har fokus. Men hva med de greske gudinner? Er de bare vakre, utspekulerte og ubetydelige? Vi støtter oss til blant annet Irmelin Munchs fantastiske Kreta-trilogi og ser mange av de greske gudinnene med nye øyne.
Eple 8 - Det som ble gjemt i de tre store religioner
Hva bygger de sine doktriner på? Hva er historien bak de store religioner? Hvor ble det av kvinnene? Vi ser bak og leter etter det som ble gjemt og fortiet, stjålet og omskrevet. En mulig reaksjon er at du blir en smule forbannet også her.
Eple 9 - De store mysterier, det gjemte og glemte
Og så er vi klare for de store kjærlighets-mytene. Gamle og skjulte, glemte og forvandlet har de blitt. Vi snur og vender, leter og finner. Vi søker i katarenes fotspor og finner kvinnespor og glemt viten. For hvem var egentlig Maria Magdalena, hvilken rolle spilte kvinnene i kristendommens tidlige historie? Vi er nå klare for de siste avsløringene.
Under hvert eple vil du få massevis av spennende bonusmateriale. Her er filmer, linker, litteratur og nettsteder.
Har du tidligere gått på våre kurs eller deltatt på våre reiser, ta kontakt med oss på mail for spesialpris.
Dette sier tidligere kursdeltakere
Å delta på kurs i regi av KvinneAkademiet er som å ta en reise tilbake til opprinnelsen og hente opp igjen våre glemte tråder og knytte dem til nåtiden. Vårt sinn opplyses, vår forståelse øker og vi finner tilbake til oss selv.
Jeg er dypt berørt, og dypt vitalisert av kurset deres tårene triller på hver video. Resonansen er så stor i min sjel. Jeg trenger dette så inderlig for livsveien videre hjertens takk for arbeidet dere gjør, og deler. Deres vennskap skinner så igjennom på skjermen, og det er så vakkert å se!! Jeg er så berørt av deres stemmer, deres formidling, deres Helhetlige tilstedeværelse i det dere deler. Jeg føler meg som den heldigste elev i verden. Hjertelig takk.
Kine Cecilie